Logo Tasarımı Nedir?

Ticari faaliyetlerde bulunan işletmelerin hedef kitleleri ya da potansiyel müşterileri açısından tanıtıma ihtiyaçları olur. İşletmenin bilinmesine yarayan çeşitli reklam unsurları arasında logolar da yer alır. Logo Tasarımı Nedir? Merak edilenler arasında yer alırken bu çalışmalar sırasında grafik tasarımcılardan yararlanılır.

Logo firmanın kendisini tanıtan bir görsel unsurdur ve yazı karakterleri ya da şekiller aracılığı ile tasarımı yapılır. Renklerin kullanılması da logolar açısından önemli bir ayrıntıdır. Logo tasarımı yapılırken firmanın içinde yer aldığı sektör ile uyumlu çalışma yapılması zorunluluktur.

1.Shopify Online Logo Maker

Görsel bir kütüphaneye sahip olan uygulama sık sık güncellenmesi ile dikkat çekmektedir. Tercih edilen uygulamalar arasında yer alırken hızlı bir program olması ile öne çıkar.

2. Logaster


Türkçe desteğe sahip olması nedeni ile tercih edilen uygulamalar arasında yer alan Logaster hızlı ve kolay kullanıma da olanak yaratmaktadır. Logo tasarımı yapılabilen bu uygulama ile ayrıca kartvizit veya antetli kâğıt gibi ürünler de tasarlanabilmektedir.

3. Logo Maker, Ucraft


Tercih edilen bir yazılım programı olan Logo Maker, Ucraft ile etkileyici tasarımlar yapmak mümkün olurken bu yazılımın kullandığı karakterlerin karikatürize bir tarza sahip olduğu görülür. Yazılım programında kullanılan icon tarzlar bu tür bir çalışmaya olanak tanırken kolay kullanıma sahip uygulamalar arasında bu program da yer almaktadır.

4.Canva


Çeşitli görsel ögelerle desteklenen bu yazılım programı farklı iconların ve görsellerin de yüklenmesine izin veren bir uygulamadır. Bu programın büyük bir kısmı ücretsizdir ve tercih edilenler arasında yer alır.

5.GraphicSprings Logo Creator

Tercih edilen programlar arasında yer alan GraphicSprings Logo Creator profesyonel anlamda resim düzenleme programlarının sahip olduğu avantajları sunması ile dikkat çeker. Tasarım yapıldığında bu ürünlerin yüksek çözünürlükte alınabilmesi için siteye bir ücret ödenmesi gerekirken uygulamanın olumsuz yanlarından biri olarak kabul edilmektedir.